Virtuaalistudio on joustava ja kustannustehokas tapa tuottaa videolähetyksiä ja etätapahtumia. Lisätyn todellisuuden teknologiaa hyödyntävä ja interaktiivisuutta korostava tuotantotapa tarjoaa mahdollisuudet monenlaisten sisältöjen toteuttamiseen. Ammattitaitoinen virtuaalistudio osaa suunnitella ja toteuttaa jokaiselle asiakkaalle tämän tarpeisiin soveltuvan ohjelmasisällön.

Mitä virtuaalistudiolla tarkoitetaan?

Virtuaalistudio on lisätyn todellisuuden elementeillä täydennetty, videolähetysten ja –tallenteiden kuvaamiseen tarkoitettu studio. Virtuaaliteknologian hyödyntäminen mahdollistaa monenlaisten tuotantojen kuten esimerkiksi webinaarien, koulutustilaisuuksien, haastattelutilaisuuksien ja virtuaalisten kokoontumisten tuottamisen joustavasti ja kustannustehokkaasti.

Virtuaaliteollisuuden hyödyntäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että videolähetykseen yhdistetään reaaliajassa digitaalisesti tuotettuja sisältöjä. Esimerkiksi webinaarissa tapahtuman juontajan taakse green screenille voidaan heijastaa tapahtuman aiheeseen liittyvää kuvastoa tai vaikkapa interaktiivisia tilastoja, joihin juontaja voi halutessaan vaikuttaa. Itse asiassa virtuaalistudiossa lähes koko studioympäristö voidaan luoda virtuaaliteknologian avulla; juontaja voi seistä tyhjässä huoneessa vihreiden kankaiden edessä, mutta lähetyksessä hänet nähdään keskellä ammattimaisen näköistä televisiostudiota.

Virtuaaliteknologia lisää kustannustehokkuutta ja joustavuutta

Lähestymistapa lisää sekä videotuotannon kustannustehokkuutta että joustavuutta. Studiolavasteiden suunnitteluun ja rakentamiseen ei kulu rahaa tai aikaa, ja reagoiminen tapahtuu nopeasti, jos ohjelman sisältöä joudutaankin yhtäkkiä muuttamaan. Tämän vuoksi virtuaalistudio soveltuu erinomaisesti esimerkiksi säännöllisesti toistuvien ohjelmakonseptien toteuttamiseen; jos konseptia halutaan muokata hienoisesti tiettyä lähetystä varten, esimerkiksi tuomalla studioon tavallista useampia vieraita tai nojaamalla vahvemmin ruuduilla esitettyyn videomateriaaliin, näiden muutosten tekeminen on helppoa ja halpaa.

Virtuaalistudiot soveltuvat erityisen hyvin reaaliaikaisten, internetin välityksellä lähetettävien sisältöjen tuottamiseen. Interaktiivisuus on myös tärkeässä asemassa, ja virtuaalistudiot hyödyntävät lähetyksissään Internet-alustoja, joiden avulla studiolähetyksen yleisöllä on mahdollisuus paitsi seurata, myös niin haluttaessaan, osallistua lähetykseen. Reaaliaikaisena lähetettyä sisältöä pystytään tietenkin hyödyntämään myös jälkikäteen esimerkiksi markkinointi- tai koulutusmateriaaleissa.

Virtuaalistudio auttaa sisällön suunnittelussa

Virtuaalistudio tarjoaa lähes rajattomasti mahdollisuuksia. Tämä on tuotantotavan eittämätön etu, mutta mahdollisuuksien määrä voi myös tuntua teknologiaa huonommin tuntevalle ylivoimaiselta. Tässä kohtaa alan ammattilainen osaa kuitenkin auttaa. Kun yleinen visio siitä, millainen videotuotanto halutaan toteuttaa, on olemassa, virtuaalistudion työntekijät osaavat suunnitella tuotannon teknisen konseptin tämän vision ympärille, niin että studion tarjoamat mahdollisuudet saadaan parhaiten hyödynnettyä asiakkaan tarpeiden täyttämiseksi. Taustamarkkinat Bgmt Oy tarjoaa kattavat virtuaalistudio palvelut.

jaa