Pitopalvelu, jota voidaan kutsua myös toiselta nimeltään Catering-palveluksi, on palvelu, jossa asiakas ostaa ulkopuoliselta tarjoajalta usein erilaisten juhlien tai tapahtumien tarjoilut. Tarjoiluksi voidaan määritellä erilaiset ruoat ja juotavat. Usein pitopalvelua tilataan suuriin juhliin yksityisillä kuluttajilla esimerkiksi häihin, rippi- ja ylioppilasjuhliin kun taas yrittäjä ja organisaatio puolella palvelua hyödynnetään esimerkiksi erilaisissa kokouksissa ja muissa tapaamisissa. Palveluun kuuluu usein esimerkiksi myös astiasto ja tarjoilijat. Pitopalvelu on konseptina siis parhaillaan kaiken kattava juhlien ja muiden tapahtumien palvelu, joka huolehtii koko ruoka- ja tarjoilupuolesta. Tämä tietenkin helpottaa tapahtumien järjestäjiä stressiltä ja vaivannäöltä sekä asiakas saa varmasti ammattitaitoista palvelua. Tässä kirjoituksessa paneudutaan tarkemmin mitä kaikkea pitopalvelun valintaan liittyy.

 

Mitä pitopalvelun valinnassa kannattaa ottaa huomioon

Kuten kirjoituksessa siis aikaisemmin mainittiin on pitopalvelun mahdollisia kohteita todella paljon, kaikista mahdollisista juhlista erilaisiin tapahtumiin. Itse prosessi on usein samansuuntainen, riippumatta siitä minkälaisesta tapahtumasta on kyse. Pitopalvelun valinta kannattaa usein aloittaa vertailemalla erilaisia pitopalveluita; aluksi kannattaa aloittaa eri palveluntarjoajille soittamisella tai selailemalla eri tarjoajien nettisivuja. Kannattaa myös hahmotella omia tarpeitasi, kuten kuinka paljon haluaa käyttää rahaa per vieras suhteutettuna siihen mitä haluaisi tarjota vieraille. Pitopalveluiden tarjoilut vaihtelevat todella paljon ja sitä kautta myös hinnoissa voi olla merkittäviä eroja.

Suunnittelussa kannattaa siis ottaa huomioon, ollaanko vieraille esimerkiksi tarjoamassa kolmen lajin illallista vai pienempi cocktail tilaisuus pienillä suupaloilla ja kuohuviinillä. Seuraavaksi kannattaa pohtia halutaanko, että tapahtuma järjestetään jossain tapahtumatilassa vai esimerkiksi asiakkaan omassa kodissa, sillä osalla tarjoajista ei ole omia tapahtumatiloja vaan he tuovat vain tarjoilut. Toisaalta osa tarjoajista tarjoaa astiastoa, kun taas osa ei. Eli kaikki yhteensä tulisi asiakkaan ensin suunnitella koko tapahtuma budjetista, tarjoiluun sekä itse tapahtumapaikasta astiastoon, mielellään jo ennen kontaktointia, sillä itse prosessi voi olla yllättävän suuri. Tottakai pitopalveluyrittäjät ovat enemmän kuin tyytyväisiä auttamaan mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi tarjoilujen suunnittelussa ja muussa, mutta nimenomaan kaikilla palveluntarjoajila ei ole samanlaisia palveluita. Asiakkaan kertoessa jonkin moisen suunnitelman, voi palveluntarjojaja heti sanoa, jos heillä ei esimerkiksi ole tapahtumatilaa, jolloin vältytään suuremmilta yllätyksiltä tulevaisuudessa. Pitopalveluita tarjoaa pääkaupunkiseudulla esimerkiksi Loisto Catering Oy.

jaa